Van'da 'Okul ekliyoruz' kampanyası sayesinde 2 okul birden açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UNICEF Türkiye Milli Komitesi ve NTV işbirliği ile Milli Eğitim ile İçişleri bakanlıkları tarafından koordineli olarak başlatılan "Okul Ekliyoruz" kampanyası sayesinde Van'da 2 köye 5'er derslikli 2 okul yapıldı.

Van'ın Gürpınar ve Gevaş ilçelerinde yapılan ve yaklaşık 499 bin YTL'ye mal olan 2 okul, düzenlenen törenlerle eğitim öğretime açıldı.

Kampanya çerçevesinde ilk olarak Gürpınar ilçesine bağlı 2 bin 500 nüfuslu Elaçmaz köyünde, Altivi 2, Microsoft Türkiye 2 ve Stok Sınai'nin 1 derslik yardımlarıyla yaptırılan Elaçmaz İlköğretim Okulu'nun açılışı gerçekleştirildi.

"Okul ekliyoruz" kampanyasının başarıyla yürütüldüğünü söyleyen UNİCEF danışmanı Zühal Orhun, "Bir takım uğraşlar veriyorsunuz. Arkasından böyle meyvesini görmek gerçekten mutluluk verici bir durum. 23 Nisan'da fon toplama çağrıları yapıldı. Büyük ölçüde fonlar o gün toplanıdı. Ama devam eden günlerde bize telefonlar geldi, destek anlamında. Sonuç olarak bu gördüğümüz okula kavuştuk. Ama bu uzun bir süreçti. Destekleyicilerimize mesajlar mektuplar yazdık. El birliği ile oldu. Kampanyanın amacında biz fon toplama desteğini verdik. Şimdiye kadar 100 dersliği geçtik. Hala kampanyamız devam ediyor." diye konuştu.

Elaçmaz köyünde yapılan açılış töreninin ardından Gevaş ilçesine bağlı Abalı köyünde Astaş Gayrimenkul A.Ş'nin 4 ve Standart Profil A.Ş'nin 1 derslik desteğiyle yaptırılan Abalı İlköğretim Okulu'nun açılışı yapıldı.

UNİCEF ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen misafirler halkoyunları ekibi tarafından karşılandı. Açılışta bir konuşma yapan Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu, "Gevaş ilçesinde son dört yılda 90'nın üzerinde derslik yapıldı. NTV, UNİCEF kampanyası destekli, Milli Eğitim Bakanlığı koordineli temmuz ayında başlatılan okulumuzun inşaat çalışması bu gün nihayet tamamlanarak eğitime açılmıştır. Çok mutluyuz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi Zühal Orhun ve Kaymakam Tahsin Aksu tarafından kesildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber